geleidelijk-naar-de-cloud

Geleidelijk naar de cloud

07-05-2021
Geleidelijk naar de cloud

Marktonderzoek heeft aangetoond dat in Nederland afgelopen jaar meer dan 50% van de bedrijven nog niet vanuit de cloud werkt. Overheid instanties vormen een uitzondering, 74% werkt inmiddels volledig uit de cloud. Een zwaarwegende factor om nog niet over te stappen is het niet willen of niet kunnen desinvesteren. De bestaande ICT-omgeving is nog niet afgeschreven, waardoor overstap naar een volledig cloud model wordt uitgesteld.

Geleidelijk naar de Cloud

Invision ICT helpt bedrijven door het aanbieden van een hybride cloud model. Niet afgeschreven apparatuur wordt gekoppeld aan een cloud oplossing en geleidelijk wordt er een transitie ingezet. De cloudkosten blijven beperkt, maar de voordelen onstaan direct. Bestaande apparatuur wordt pas uitgefaseerd als deze is afgeschreven. Soms kiezen we ervoor apparatuur in te ruilen om een overgang naar de cloud te verspoedigen.
Een andere belangrijke reden om niet naar de cloud te gaan is de beperking van bestaande workloads of applicaties die nog niet cloud geschikt zijn. Een hybride cloud model biedt hier eveneens de oplossing.

Flexibel en toch overzichtelijk

Met Cloud4Sure bieden wij voor elke situatie een passende oplossing. Groeien of krimpen met je ICT-behoefte is de kracht van een cloud oplossing. Geen overbodige investeringen, maar afnemen wat je nodig hebt. Per maand op- of afschalen zorgt voor maximale flexibiliteit en toch overzichtelijk, zowel voor de ICT-afdeling als de financiële afdeling. 

Telefonie uit de cloud

Invision ICT biedt tevens hosted telefonie aan die in een prijs per maand / per poort afgenomen kan worden. Elke relatie heeft een eigen virtuele telefoon centrale die niet als shared model met andere gebruikers gedeeld wordt. Dit maakt het mogelijk om volledig op jouw behoefte telefonie in te richten, maar toch als een managed dienst af te nemen.

OneDrive is geen backup

Onze cloud oplossingen zijn voor iedere organisatie het antwoord op hun vraagstuk omtrent back-ups. Maak je gebruik van Office 365 dan adviseren wij ten alle tijden om naast de OneDrive van Office een back-upsysteem in te richten. 

Bestanden en informatie binnen Office 365 cloud van Microsoft worden niet geback-upt. Invision ICT heeft hiervoor een aanvullende oplossing waarbij bestanden van Office 365 en ook mail van Exchange Online in een private cloud omgeving opgeslagen worden. Beschadigde of verwijderde bestanden kunnen zo uit de back-up omgeving teruggehaald worden.

Invision ICT

Wil je meer weten?

Laat je gegevens achter en wij zijn je graag van dienst.

Door dit formulier te verzenden, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens (uitsluitend) gebruiken om contact met u te kunnen opnemen n.a.v. uw vraag. Meer informatie kunt u vinden in onze privacyverklaring.