gezichten-microsoft-teams

Verschillende gezichten van Teams

05-06-2021
Verschillende gezichten van Teams

Het gebruik van Teams heeft sinds de coronacrisis een enorme lift genomen. Door het thuiswerken werd Teams grootschalig ingezet om toch te kunnen vergaderen en samenwerken. Maar de applicatie van Microsoft kan voor veel meer doeleinden worden ingezet. Teams gaat verder dan alleen (video)calls.

Teams telefonie

Dat we videogesprekken kunnen opstarten met Teams is bij de meeste gebruikers wel bekend, maar je kunt er ook ‘gewoon’ mee bellen. Je kunt Teams zelfs gebruiken als een echte telefoniecentrale. Dit biedt de mogelijkheid om niet alleen met Teams-gebruikers contact te hebben, maar ook met personen die geen gebruik maken van Teams.

Daarnaast kan je met Teams ook verschillende welkomstteksten, keuze menu’s en wachtrijen instellen. Kortom allerlei zaken die verder gaan dan alleen maar bellen en gebeld worden. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog over telefonie met Teams.

Recordings

Teams biedt naast telefonie ook de mogelijkheid om gesprekken op te nemen, zodat je deze met meerdere personen kunt delen. Handig als iemand een vergadering heeft gemist. Doordat Teams onderdeel is van bepaalde Office 365 pakketten kan je eenvoudig koppelingen leggen met de andere applicaties van het Office 365 pakket. Het is wel belangrijk om het juiste Office 365 pakket te hebben om alle functionaliteit te kunnen benutten.

Vergaderen

Organiseren of deelnemen aan video vergaderingen: Je kunt zelf een video vergadering plannen, maar ook deelnemen aan vergaderingen. Vanuit de Teams app, direct vanuit de Outlook agenda of je online agenda, plan je een vergadering en nodig je anderen uit. Deelnemen kan vanachter je computer (camera en microfoon zijn vereist), notebook, tablet of zelfs je smartphone.

Heeft je gast geen Teams, dan kan hij of zij toch deelnemen via een webbrowser.

Als organisator kun je microfoons in en uitschakelen, bepalen welke documenten, presentaties of filmpjes getoond moeten worden. Samenwerken in een document tijdens een Teams vergadering is eveneens mogelijk.

Backup

Bestanden en informatie binnen Teams worden niet geback-upt binnen de Office 365 omgeving. Invision ICT heeft hiervoor een aanvullende oplossing waarbij bestanden van Teams in een private cloud omgeving opgeslagen worden. Beschadigde of verwijderde bestanden kunnen zodoende uit de back-up omgeving teruggehaald worden. 

Invision ICT

Wil je meer weten?

Laat je gegevens achter en wij zijn je graag van dienst.

Door dit formulier te verzenden, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens (uitsluitend) gebruiken om contact met u te kunnen opnemen n.a.v. uw vraag. Meer informatie kunt u vinden in onze privacyverklaring.