disaster-recovery-technology2

Disaster Recovery hoeft geen ramp te zijn

14-07-2021
Disaster Recovery hoeft geen ramp te zijn

De bedreigingen op je ICT-systemen, data en daarmee je bedrijfsprocessen nemen alleen maar toe. Je moet een gedegen Disaster Recovery Plan (DRP) hebben om snel te herstellen na een calamiteit. 

Dataverlies en hersteltijd beperken

Met behulp van de juiste Disaster Recovery oplossing is het beheren en herstellen van je back-ups en replicia’s eenvoudig. Het belangrijkste voordeel is dat je dataverlies, Recovery Point Objective (RPO) minimaal is en de snelheid van recovery, Recovery Time Objective (RTO) is een fractie ten opzichte van traditionele recovery oplossingen.

Veeam in combinatie met flash storage kan je dataverlies en hersteltijd zo goed beperken doordat er snapshots (een foto) van de data gemaakt wordt. Geen uren back-up tijd, maar een fractie van een seconde. Een duplicaat van deze snapshots kunnen vervolgens back-upped worden naar een ander datacenter. Veeam back-up technologie heeft de optie om een back-up immutable te maken, dit betekent dat wijzigingen onmogelijk zijn. Dit is zeer waardevol bij een cybercrime aanval, een ransomware (als voorbeeld) kan zodoende de back-up niet aantasten.

Snapshot technologie: 'Foto's maken als back-up'

De Veeam oplossing is razendsnel door de combinatie met snapshot technologie. In combinatie met een Flash storage is het mogelijk om elk moment van de dag een snapshot van de volledige ICT-omgeving te maken die veilig gesteld wordt. Op een later moment (over het algemeen in de nacht) wordt er een back-up gemaakt die vervolgens langer bewaard wordt. Met de Veeam back-up technologie kan er gekozen worden om van de hele ICT-omgeving snapshots te maken, maar ook specifieke onderdelen / datasets. Bijvoorbeeld een database die zeer belangrijk is en waar je misschien wel elke 5 minuten een snapshot van wilt hebben. Foutje gemaakt en database corrupt? Binnen no-time staat de werkende versie terug én weer in productie!

Snapshot technologie met flash storage zorgt ervoor dat de productie omgeving geen last heeft van het maken van back-ups. Daarnaast wordt het back-up window veel kleiner, waardoor ook grote hoeveelheden data binnen beperkte tijd geback-upt kunnen worden.

Snapshot technologie implementeren

Onze specialisten kunnen je helpen met een modern Disaster Recovery Plan en kunnen de snapshot technologie van Veeam implementeren en inrichten voor de omgeving die bij jouw organisatie past.

Invision ICT

Wil je meer weten?

Laat je gegevens achter en wij zijn je graag van dienst.

Door dit formulier te verzenden, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens (uitsluitend) gebruiken om contact met u te kunnen opnemen n.a.v. uw vraag. Meer informatie kunt u vinden in onze privacyverklaring.