WiFi netwerk middelbare school

Duizenden gebruikers over meerdere locaties voorzien van stabiele en toekomstgerichte Wifi

17-02-2021
Duizenden gebruikers over meerdere locaties voorzien van stabiele en toekomstgerichte Wifi

De jeugd heeft de toekomst. Een school is continu bezig het lesprogramma bij te schaven om dit zo goed mogelijk op haar leerlingen aan te laten sluiten. Maar niet alleen het lesprogramma is onderhevig aan verandering. De techniek evalueert mee en hierdoor is iedere instantie aan zijn stand verplicht om mee te gaan in deze ontwikkelingen. Bij een Zeeuwse school uit het voortgezet onderwijs hebben wij gezorgd dat het Wifi-netwerk de komende zeven jaar alle ontwikkelingen aan kan.

Een mooie uitdaging, want als er één generatie is die over de laatste technieken moét beschikken zijn zij het wel, hier moet het Wifi netwerk op voorbereid zijn. Daarnaast moest dit over meerdere gebouwen worden uitgerold. En per dag duizenden Wifi-gebruikers met meerdere devices aan kunnen.

Aerohive

Met 11AX kiest onze klant voor de toekomst, want dit behelst de opvolger van de AC standaard. Aerohive mag gezien worden als voorloper met hun 11AX standaard. Door te kiezen voor een oplossing voor langere termijn durven we te stellen dat onze klant voor de komende zeven jaar voorzien is van een up-to-date Wifi omgeving. Ondanks de snelle ontwikkelingen vanuit het verleden. De onderstaande afbeelding van Intel laat op een eenvoudige manier zien welke ontwikkeling Wifi de laatste jaren heeft doorgemaakt.

14160-1_wifi_evolution_v3

4,8 Gbps

Bij onze klant maakt een grotendeels jonge generatie gebruik van het netwerk. Deze ‘early-adapters’ maken gebruik van de nieuwste technieken dus is het ook noodzakelijk om de ICT omgeving hierop aan te sluiten. 11AX maakt dit mogelijk door de kenmerkend hoge snelheid (4,8 Gbps). Ter vergelijking: 11AC, de voorganger zit op 1,3 Gbps en vijftien jaar terug beschouwden we 54Mbps als de toekomst. Dit is in anderhalf decennia bijna negentig keer sneller geworden. Om dan te durven stellen dat, na onze werkzaamheden, het Wifi-netwerk de komende zeven jaar aan kan is wellicht gewaagd. Wij vertrouwen echter op onze kunde, hierdoor weten wij dat dit een realistische belofte is.

stock-photo-close-up-photo-of-happy-diverse-classmates-sitting-on-bench-and-study-up-with-device-524899705

AX standaard

Iedere twee weken brengt Aerohive een update aan waardoor het netwerk up-to-date blijft. Gezien het type gebruiker is dit noodzakelijk. De update wordt echter niet gepusht, waardoor iedere organisatie zelf het moment van de update kiest. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Los van de snelheid, maakt een AX standaard het ook mogelijk om met meerdere gebruikers gebruik te maken van hetzelfde netwerk. Ruim negentig en meer concurrent devices in een kleine ruimte profiteren van deze verhoogde netwerkcapaciteit.

Integratie Palo Alto en Quarantainenet

Door te werken met Aerohive is het mogelijk om een combinatie te realiseren van enerzijds een betrouwbare firewall (Palo Alto) en aan de andere kant Qmanage van Quarantainenet. Hierdoor is het internetgebruik per gebruiker te monitoren en blokkeren. Quarantainenet is gespecialiseerd in het veilig houden van het netwerk. Mocht er zich een besmet device op het netwerk bevinden dan zal deze geïsoleerd worden. Hierdoor draait het netwerk ‘gewoon’ door en hebben andere apparaten hier geen hinder van.

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden hoe wij een dergelijke, op de toekomstgerichte, organisatie klaarstomen voor de komende jaren. Is jouw organisatie klaar voor de komende vijftien jaar? Wij voeren een analyse uit en presenteren dit in een rapport.

Invision ICT

Wil je meer weten?

Laat je gegevens achter en wij zijn je graag van dienst.

Door dit formulier te verzenden, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens (uitsluitend) gebruiken om contact met u te kunnen opnemen n.a.v. uw vraag. Meer informatie kunt u vinden in onze privacyverklaring.