venyard

Snel uit de brand bij calamiteiten | Klantcase Van der Ven Auto’s

02-09-2022
Snel uit de brand bij calamiteiten | Klantcase Van der Ven Auto’s
Je hoopt dat het jouw ICT-omgeving nooit zal treffen! Een ramp waardoor je server of andere cruciale systemen plat komen te liggen, waardoor je bedrijfsprocessen in gevaar komen. Gelukkig heb je dit ondervangen in calamiteitenplan, toch? Wat nou als er echt iets gebeurt. Hoe snel ben je daadwerkelijk up & running? En wat is dan je schade. Naast je calamiteitenplan, ben je hiervoor afhankelijk van ICT-partner die bekend is met je omgeving en accuraat handelt. Zij zorgen er uiteindelijk voor dat de bedrijvigheid weer snel in de lucht is en dat je schade beperkt blijft. 

Disaster recovery

Disaster recovery is hottopic in het bedrijfsleven. Steeds meer bedrijf kritische activiteiten zijn verweven met ICT. Door de toename van cybercriminaliteit, met name ransomware aanvallen is er veel druk op de beveiliging van ICT-omgevingen komen te staan. Je data wordt versleuteld of systemen worden onbruikbaar gemaakt. Heb je te maken met calamiteiten als gevolg brand- of waterschade dan treft het vaak ook nog eens je hardware. Invision ICT is gespecialiseerd in bedrijfscontinuïteit of business continuity voor ICT systemen. Hoeveel data kan je missen? Recovery Point Objective (RPO) is de benaming voor het tijdstip waarop de meest actuele data nog beschikbaar is in een back-up. Hoelang mag het vervolgens duren voordat alle data uit de back-up weer restored is, dit heet Recovery Time Objective (RTO). Dat RPO en RTO zeer belangrijk is voor de continuïteit van je ICT omgeving heeft van der Ven Auto’s uit Roosendaal ervaren.

Van der Ven Auto’s

Van der Ven Auto’s is marktleider in Nederland in milieuvriendelijke autorecycling. Elke sloopauto wordt vakkundig ontdaan van onder meer aanwezige vloeistoffen en accu, en vervolgens nog verder minutieus gestript. Daarnaast heeft Van der Ven auto’s een grote en snel wisselende occasion voorraad. Het actuele aanbod hiervan is te bekijken in hun occasion portaal. De afgelopen jaren heeft Van der Ven auto’s structureel geïnvesteerd in professionalisering en automatisering. In het bedrijfspand, aansluitende werkplaats en onderdelenmagazijn dragen ruim 135 deskundige medewerkers bij aan het totaalconcept voor duurzame automobiliteit. 

v.d. Ven auto's

Zo vlug als water

Op een zaterdagochtend krijgt het standby-team van Invision ICT een spoedmelding vanuit Van der Ven Auto’s dat de gehele ICT-omgeving niets meer doet. Een IT-specialist is snel ter plaatse en constateert dat de serverruimte is volgelopen met water als gevolg van een lekkage. Er komen vonken het serverrack en de noodstroomvoorziening (UPS) laat geen activiteit meer zien. Nadat de situatie in beeld is gebracht, is met ijdele hoop alle apparatuur gedroogd. Helaas is de primaire host server niet meer te redden. Intussen zijn de gevolgen direct merkbaar binnen het bedrijf. Klanten kunnen niet meer pinnen, voertuigen kunnen niet meer op naam gezet via het RDW, internet werkt niet en ga zo maar door. Daarnaast kan men niet bellen of gebeld worden, doordat de schade ook impact heeft op de telefonie. IT-consultants van Invision ICT gaan direct aan de slag om weer in de basisbehoeften te kunnen voorzien en om de beschadigde apparatuur te vervangen. ‘s Middags zijn de primaire systemen weer in de lucht met noodvoorzieningen en het hele weekend wordt er doorgewerkt. Op maandag kan het voltallige bedrijf weer werken op een tijdelijke ICT-omgeving die ingericht is door Invision ICT. Dankzij een goed werkende back-up omgeving is voorkomen dat er een lange downtime met grote gevolg schade zou zijn. Een nieuwe server omgeving is in de periode daarna uitgerold met wederom een gedegen back-up oplossing.

Bedrijfscontinuïteit bij Invision ICT

De beschikbaarheid van ICT is voor van der Ven Auto's is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Dat het mis gaat door een onvoorziene ramp of door een Cyber aanval, gebeurt niet alleen bij een ander. Iedere onderneming is hier kwetsbaar voor. ICT lijkt soms zo vanzelfsprekend als het ‘gewoon’ werkt. Pas als een ramp zich daadwerkelijk voltrekt merk je pas echt wat het doet met de continuïteit van je organisatie. Zorg ervoor dat je voorbereid bent op calamiteiten. Met onze cloudoplossingen zijn je ICT, data en back-ups gescheiden, zodat de impact in geval van nood beperkt is. Ons team met specialisten staat 24/7 paraat om je ICT zo snel mogelijk te herstellen. 

Wil jij snel up and running mocht het onverhoopt mislopen? Mail, bel ons of laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Invision ICT

Wil je meer weten?

Laat je gegevens achter en wij zijn je graag van dienst.

Door dit formulier te verzenden, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens (uitsluitend) gebruiken om contact met u te kunnen opnemen n.a.v. uw vraag. Meer informatie kunt u vinden in onze privacyverklaring.