Netwerk verkeer

Next Generation Firewalls, juist voor nu!

12-01-2023
Next Generation Firewalls, juist voor nu!

Fysieke firewalls op locatie bieden niet meer voldoende bescherming tegen de hedendaagse bedreigingen. Jouw gebruikers van nu werken op afstand met verschillende apparaten en applicaties. Dit vraagt om een andere aanpak, zodat je cyberbedreigingen de kop indrukt. 

Cyberdreiging blijven exceptioneel toenemen en het lijkt er niet op dat dit gaat afnemen. Volgens onderzoek van Palo Alto, 2022 Unit 42 Network Threat Trends Research Report, blijkt dat het aantal cyberaanvallen tussen 2020 en 2021 met 15% is toegenomen. Dat is drie keer zoveel meer dan voorafgaand aan de toename van het werken op afstand als gevolg van COVID-19. Op hetzelfde moment kampen organisaties met de groeiende complexiteit van beveiliging, gecombineerd met versnelde digitale transformatie en een tekort een cyberbeveiligingspersoneel wat het opsporen en voorkomen van dreigingen alleen maar uitdagender maakt. Next Generation FireWalls dragen significant bij aan cyberbeveiliging en helpt organisaties bedreigingen voor te blijven met behulp van Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML). Geavanceerde aanvallen kunnen daarmee gestopt worden, zodra deze zich voordoen.

Een firewall beschermt je netwerk of apparaat tegen bedreigingen van buitenaf. Het is een digitale poortwachter die inkomende- en uitgaande gegevenspakketten controleert en vervolgens bepaalt, op basis van gedefinieerde regels, voor welke pakketten de poorten open mogen en voor welke niet. 

Next generation firewall

De Next-Generation Firewall (NGFW) is meer dan een poortwachter. Deze is intelligent, doordat het gebruik maakt van Machine Learning en Artificial Intelligence kan het bedreigingen voorblijven en proactief reageren. Het breidt beleid en beveiliging uit naar jouw gehele organisatienetwerk, endpoints/devices en naar de cloud. Kortom overal waar jouw gebruikers en hun gegevens zijn!

Nauwkeurige identificatie
De NGFW kan op applicatieniveau data identificeren en kan het op basis van beleid vervolgens wel of niet toelaten. Daardoor heb je de controle over specifieke toepassingen, bestanden en gebruikers. De slimme firewall herkend kwaadaardige data en vernietigt de data nog voordat het schade kan aanrichten. Het is daarmee een krachtig wapen tegen cyberbedreigingen.

Heb ik een Next Generation Firewall nodig?

Proactieve bescherming is nodig voor ieder soort netwerk. De NGFW biedt bescherming on-premise voor je IT netwerkomgeving, maar kan dit ook in public- / private cloudomgevingen. Kijk voor keuzehulp en tips op de website van Digital Trust Center (Min. van EZK), 'Hoe kies ik een firewall'  

Invision ICT biedt Next Generation Firewalls ook als een managed dienst aan, zodat het volledige onderhoud én de verantwoording hierover bij een professionele partij belegd is. Je hoeft zelf niet te investeren in hardware en software, bovendien is de kennis geborgd bij onze gecertificeerde professionals.

Periodieke rapportages en een onderhoudscontract waar alles in vastgelegd is helpen je tevens bij externe audits ter bewijsvoering.

Invision ICT

Wil je meer weten?

Laat je gegevens achter en wij zijn je graag van dienst.

Door dit formulier te verzenden, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens (uitsluitend) gebruiken om contact met u te kunnen opnemen n.a.v. uw vraag. Meer informatie kunt u vinden in onze privacyverklaring.