nis2quickscan

NIS2 voor jouw organisatie? Doe de QuickScan.

21-03-2024
NIS2 voor jouw organisatie? Doe de QuickScan.

De NIS2 is een richtlijn die gericht is op het verbeteren van cybersecurity en weerbaarheid van essentiële diensten. Het is een initiatief van de Europese Unie en volgt de eerste NIS-richtlijn op. Deze nieuwe richtlijn legt verschillende verplichtingen op aan de betrokken partijen om de beveiliging van essentiële diensten te waarborgen. Momenteel wordt de NIS-richtlijn omgezet tot nationale wetgeving.

NIS2 QuickScan

De Rijksoverheid heeft een QuickScan gelanceerd die door de IT verantwoordelijke van je organisatie kan worden ingevuld. Hiermee kan worden vastgesteld of je organisatie onder de NIS2 valt. De test beoordeelt ook in welke mate je organisatie voldoet aan de NIS2-richtlijn op verschillende gebieden.

Vergroot je cyberveiligheid en bereid je voor op NIS2

De QuickScan biedt waardevolle suggesties, handvatten en aandachtspunten voor je organisatie. Het opvolgen hiervan vergroot niet alleen de cyberveiligheid, maar bereid je ook beter voor op de aankomende NIS2-richtlijn. Voer de QuickScan zelf uit.

Een waardevolle voorbereiding is om als organisatie met ISO 27001 aan de slag te gaan. Veel van de ISO 27001-norm overlapt met de NIS2.

Hulp nodig? Invision ICT is ISO 27001 gecertificeerd en geeft advies aan bedrijven over ISO 27001 en het certificeringstraject.

Neem-contact-op

Wil je meer weten?

Laat je gegevens achter en wij zijn je graag van dienst.

Door dit formulier te verzenden, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens (uitsluitend) gebruiken om contact met u te kunnen opnemen n.a.v. uw vraag. Meer informatie kunt u vinden in onze privacyverklaring.