Kennishub

41-42 van 42

Duizenden gebruikers over meerdere locaties voorzien van stabiele en toekomstgerichte Wifi

17-02-2021

De jeugd heeft de toekomst. Een school is continu bezig het lesprogramma bij te schaven om dit zo goed mogelijk op haar leerlingen aan te laten sluiten. Maar niet alleen het lesprogramma is onderhevig aan verandering. De techniek evalueert mee en hierdoor is iedere instantie aan zijn stand verplicht om mee te gaan in deze ontwikkelingen. Bij een Zeeuwse school uit het voortgezet onderwijs hebben wij gezorgd dat het Wifi-netwerk de komende zeven jaar alle ontwikkelingen aan kan.

Lees meer

Een back-up is niet nodig met Office 365, toch?

22-01-2021

"Bestanden in de Microsoft 365 cloud worden geback-upt". Een aanname die vaak gedaan wordt, maar toch niet zo is. Microsoft maakt gebruik van replicatie datacentra, waarmee het mogelijk is oudere versies van een bestand te herstellen. Er is dus een zekerheid over de beschikbaarheid van data, echter is dit geen back-up, dus een verwijderd of beschadigd bestand is niet terug te halen. Dit geldt ook voor Exchange Online, e-mail wordt standaard niet geback-upt.  Is een bestand dan direct weg na (per ongeluk) verwijderen? Dat niet, Microsoft bewaart in de bekende prullenbak 30 dagen verwijderde bestanden. Maar daarna is het ook echt verwijderd. 

Wat doet Microsoft dan wel? Binnen Office 365 kan je versiebeheer aanzetten, waardoor het mogelijk is een eerdere versie van een document terug te zetten. Maar dan moet het bestand wél in de Office 365 omgeving aanwezig zijn. Een verwijderd bestand (na de prullenbak bewaartijd) kan niet teruggehaald worden. Ook als de prullenbak geleegd wordt is het terugzetten van een bestand niet meer mogelijk.

Lees meer
41-42 van 42