HBO afstudeeropdracht

Icon_Rakket

HBO Afstudeeropdracht "Toegangsbeheer volgens ISO27001"

Je gaat binnenkort afstuderen, een mijlpaal komt in zicht. Hoe leuk zou het zijn om af te studeren bij een bedrijf waar je, als je wilt, daarna meteen in dienst kan treden. Wij bieden je vele ontwikkelmogelijkheden.

Jaag jouw grootste ambities na en laat je inspireren door de indrukwekkende projecten waar wij met trots aan werken. 

Bij een innovatieve en ambitieuze ICT-business partner, krijg jij de kans om aan een interessante en uitdagende afstudeeropdracht te werken. Bij Invision ICT werken we samen in een gepassioneerd en multidisciplinair team van experts, waar samenwerking en kennisdeling centraal staan. We geloven in de kracht van ons team en moedigen initiatief en persoonlijke groei aan. Jouw stem binnen het team wordt gehoord en jouw ideeën worden met waardering ontvangen. We bieden uitgebreide mogelijkheden voor professionele groei en ontwikkeling.

Afstudeeropdracht "Toegangsbeheer volgens ISO27001"

Mede door de groeiambities, focus op continue verbetering, de wens van relaties en vanuit wet- en regelgeving is Invision ICT begin 2022 gestart met de ISO27001-certificering. Hierbij hebben we ook samengewerkt met een afstudeerder en een derdejaars stagiair HBO-ICT BIC/BIM.

Eén van deze studenten is in dienst getreden en heeft de ISO27001-certificering verder begeleid. Sinds september 2023 is Invision ICT ISO27001 gecertificeerd, een knappe prestatie. Dit certificaat wil niet zeggen dat we klaar zijn, nee het stopt nooit. Stap voor stap blijven verbeteren is noodzakelijk en daar worden we steeds beter in.

Op basis van dit interessante en intensieve traject, hebben wij een mooie afstudeeropdracht gedefinieerd waar we graag samen met jou verder invulling aan willen geven. 

Belangrijk te vermelden is dat wij er ook een leuke afstudeerdopdracht van willen maken omdat we het belangrijk vinden dat we met elkaar ook een bedrijf willen zijn waarbij het leuk én uitdagend is om voor te werken. Als je naar een ISO27001-certificering kijkt, lijkt dat een minder dynamisch onderwerp maar waarbij juist het tegenovergestelde waar moet zijn. Dat is iets waar we met elkaar naar willen streven: “geen strafwerk maar juist werken naar een beter en leuk bedrijf via de norm”.

Over Invision ICT

Invision ICT is een deskundige ICT-business partner, die er alles voor doet om haar relaties op een gepassioneerde en kundige manier bij te staan. Adviseren, implementeren, onderhouden, troubleshooten van (Azure) ICT-omgevingen. We zijn een toonaangevende ICT-partner én werkgever, daarom zetten we in op teamwork, passie, deskundigheid en vertrouwen. Wij investeren in continue ontwikkeling en gaan voor “iedere dag een beetje beter”!

Naast onze relaties en collega’s, vinden wij het belangrijk om aandacht te hebben voor onze medemens. Dat doen we in onze directe omgeving, maar ook door ondersteuning te bieden aan hulpprojecten en maatschappelijk betrokken organisaties.

Invision ICT vormt samen met Fastware, Cloud4Sure en Be-Better een ambitieuze en gezonde bedrijvengroep, waarbij ieder afzonderlijk bedrijf excelleert in hun eigen digitale specialisme en elkaar versterkt met hun mensen en technologie. Wij zijn een groeiende organisatie met een compact en efficiënt team, bestaande uit ruim 30 professionals. Als afstudeerder ben jij van grote waarde van ons team!

Beschrijving opdracht

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde afstudeerder die de onderstaande opdracht zou willen uitvoeren ter afronding van zijn of haar studie:

Het inrichten van toegangsbeheer in een IT-omgeving

Zoals aangegeven zijn we bij Invision ICT volop bezig met het verbeteren van onze informatiebeveiliging. Een belangrijk aspect binnen elk informatiebeveiligingsvraagstuk is het toegangsbeheer.

Binnen deze opdracht zal je te maken krijgen met de volgende onderdelen:

 • Beleidsdefinitie: Definieer en documenteer beleid en procedures voor toegang tot middelen. Dit omvat het vaststellen van rollen en verantwoordelijkheden, scheiding van taken en minimaal noodzakelijke toegangsrechten.
   
 • Identificatie: Elk individu (gebruiker, systeem of toepassing) dat toegang nodig heeft, moet uniek worden geïdentificeerd. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een gebruikersnaam.
   
 • Authenticatie: Controleer de identiteit van het individu door middel van wachtwoorden, biometrische gegevens, two-factor authenticatie, enz.
   
 • Autorisatie: Zodra een individu is geauthenticeerd, bepaalt het autorisatieproces welke middelen hij/zij mag gebruiken op basis van vooraf gedefinieerde rollen of rechten.
   
 • Auditing & Monitoring: Houd logs bij van alle toegangspogingen en -activiteiten. Dit helpt bij het opsporen van onregelmatigheden en kan noodzakelijk zijn voor compliance doeleinden.
   
 • Periodieke herziening: Regelmatig beoordelen welke individuen toegang hebben tot welke middelen, en of deze toegangsrechten nog steeds relevant en noodzakelijk zijn.
   
 • Provisie & deprovisie: Zorg voor een gestroomlijnd proces om snel toegangsrechten toe te kennen, te wijzigen of in te trekken wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld bij in- of uitdiensttreding van medewerkers.
   
 • Training & bewustwording: Zorg ervoor dat medewerkers weten hoe ze veilig kunnen omgaan met toegangsrechten en waarom dit belangrijk is.
   
 • Incidentrespons: Heb procedures op zijn plaats voor wanneer er een beveiligingsincident plaatsvindt, zoals ongeautoriseerde toegang of datalekken.
   
 • Integratie met andere systemen: Veel organisaties gebruiken diverse applicaties en systemen. Zorg ervoor dat het toegangsbeheerproces goed geïntegreerd is met deze systemen om consistentie en efficiëntie te waarborgen.

Verschillende systemen waar je zowel mee in aanraking zal komen zijn Microsoft 365, het netwerk, het ticketsysteem en het intranet van de organisatie. 

Dit traject is uitermate geschikt voor een Business IT Consultant aangezien je eerst de huidige situatie (‘IST’) in kaart gaat brengen om vervolgens onderzoek te gaan doen naar hoe de gewenste situatie eruit moet komen te zien (‘SOLL’). Vervolgens ga je onderzoeken hoe je van de huidige situatie tot de gewenste situatie komt (‘GAP’). Uiteraard gaan we graag met je in gesprek om deze opdracht verder te verfijnen en af te bakenen waar nodig. 

Door de uitvoering van de bovenstaande opdracht, word je op de meest essentiële aspecten van je toekomstige rol als BIC’er/BIM’er uitgedaagd: Onderzoek, analyse, advisering, samenwerken, technische aspecten, organisatorische uitdagingen, communicatie, etc. Kortom een opdracht en omgeving die bij jou als BIC’er/BIM’er past.

Leuk!

Lijkt het jou leuk om te onderzoeken hoe een gestroomlijnd proces voor toegangsbeheer in elkaar zit en dit ook kunnen toepassen in de praktijk? Neem dan contact op! We gaan graag met je in gesprek, mogelijk heb jij nog aanvullende wensen of ideeën. Je kunt ook direct solliciteren via onderstaand formulier! We ontvangen dan graag jouw motivatie en CV.

Acquisitie van recruiters, detacheerders, bemiddelaars e.d. wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren HBO Afstudeeropdracht "Toegangsbeheer volgens ISO27001"

Velden met een * zijn verplicht.

Door dit formulier te verzenden, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens (uitsluitend) gebruiken om de sollicitatie te verwerken en u te koppelen aan de vacature waarop u solliciteert. Meer informatie kunt u vinden in onze privacyverklaring.

Heb je vragen?

Mocht je vragen hebben over deze vacature neem dan contact op met Jack Bakker via ons telefoonnummer 0164 21 30 95 of maak gebruik van ons contactformulier.

Onze sollicitatieprocedure

Wij zijn blij met jouw interesse in ons en we ontvangen graag jouw sollicitatie. Zit je nog met vragen? Twijfel dan niet, maar zoek contact met ons. Dan kijken we samen naar projecten en vraagstukken die bij jouw ambities en talenten aansluiten.

Stap 1

Icon_Stap1 (copy)


Eerste gesprek

Je CV & motivatiebrief zijn bevallen. Onder het genot van een kop koffie maken we kennis.

Stap 2

Icon_Stap2 (copy)


Tweede gesprek

Hier gaan we diep in op jouw competenties.
 

 

Stap 3

Icon_Stap3 (copy)


Derde gesprek

Een overeenkomst wordt getekend.
 

 

Stap 4

Icon_Stap4 (copy)


Aangenomen

Je bent nu Stagiair Invisionair.
 

 

Heb je vragen?

Wil je meer weten over deze vacature? Wij delen het graag met je! 

Stel je vraag