software-freesmachine-banner

Beveiligingsprobleem creatief opgelost

16-11-2023
Beveiligingsprobleem creatief opgelost

Een fabrikant van kunststof maatwerk producten welke over de hele wereld verkocht worden maakt gebruik van een specifieke freesmachine. De aansturing gebeurt met een computersysteem waarvan het OS niet meer geupdate kan worden. Simpelweg omdat Microsoft geen updates meer uitbrengt.

Vanuit CAD stations worden de opdrachten naar de computer omgeving van de snijmachine gestuurd en zodoende in een VLAN van het netwerk met elkaar verbonden.

Een nieuwer OS is niet compatible met de aansturingsoftware van de freesmachine. Zodoende ontstond er een beveiligingsprobleem voor het gehele bedrijfsnetwerk.

Vervangen van de freesmachine / of digitale aansturing was geen optie gezien de grote investering die de leverancier van de freesmachine presenteerde.

Invision ICT heeft een oplossing gerealiseerd waarbij het oude computersysteem (met OS) gevirtualiseerd is binnen VMware.  Door het toepassen van segmentatie op het netwerk is er geen directe verbinding meer met andere computers in het netwerk.

Bestanden welke naar de freesmachine gestuurd worden komen eerst in een beveiligde zone terecht alvorens deze op de gevirtualiseerde computer omgeving geopend kunnen worden.

Door toepassen van Vmware kunnen toch de aansturingskaarten van de freesmachine gebruikt blijven worden, zodat de speciale kunststofproducten gefreesd kunnen blijven worden.

Onze ICT implementation specialist maakte onze relatie erg blij met deze creatieve oplossing.

Invision ICT

Wil je meer weten?

Laat je gegevens achter en wij zijn je graag van dienst.

Door dit formulier te verzenden, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens (uitsluitend) gebruiken om contact met u te kunnen opnemen n.a.v. uw vraag. Meer informatie kunt u vinden in onze privacyverklaring.