Kennishub

1-10 van 41

Kinderen als aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen

18-04-2024

Kinderen zijn interessante doelwitten voor cybercriminelen omdat hun kredietgeschiedenis bij kredietmaatschappijen nog 'schoon' is. De ellende is enorm als blijkt dat er uit naam van je zoon of dochter voor duizenden euro’s aan spullen worden gekocht, een auto wordt gehuurd, een creditcard wordt aangevraagd (en misbruikt), een bankrekening wordt geopend, of valse informatie op sociale media wordt geplaatst...

Lees meer

Wat is een supply chain aanval?

04-04-2024

Een supply chain-aanval is een cyberaanval waarbij een aanvaller zich richt op de kwetsbaarheid van leveranciers (toeleveringsketen) van je organisatie. Hoe bescherm je als bedrijf hiertegen als je geen controle hebt over wat je leverancier doet.

Lees meer

Cyber Agents gezocht 8-12 jaar

28-03-2024

Jong leren wat gevaren van Cybercrime zijn. Kinderen van de basisschool worden middels spel / les programma’s bekend gemaakt met cybercrime en security...

Lees meer

NIS2 voor jouw organisatie? Doe de QuickScan.

21-03-2024

De NIS2 is een richtlijn die gericht is op het verbeteren van cybersecurity en weerbaarheid van essentiële diensten. Het is een initiatief van de Europese Unie en volgt de eerste NIS-richtlijn op. Valt jouw organisatie ook onder de NIS2?

Lees meer

Jong talent aan de bak bij Invision ICT!

08-03-2024

Aankomend toptalent studeert af bij Invision ICT. Nauwe samenwerking met de hogescholen Avans Hogeschool, HZ University of Applied Sciences en Fontys Hogeschool zorgt voor een mooie wisselwerking in het delen van kennis en opleiden van een nieuwe generatie.

Lees meer

MitM, Man-in-the-middle: Laat het niet tussen jou in komen

22-02-2024

‘Oplichter zegt medewerker parkeerdienst Schiphol te zijn en steelt Range Rover’. Een opmerkelijk voorval dat alle schijn van heeft phishing, Man-in-the-Middle (MitM), te zijn. De cybercrimineel plaatst zich tussen de communicatie van twee partijen, waardoor hij gegevens kan onderscheppen en mogelijk manipuleren in zijn voordeel.

Lees meer
1-10 van 41