Kennishub

1-10 van 26

CEO-fraude en Spear Phishing: Een verborgen gevaar in je Inbox

30-11-2023

"Graag met spoed deze betaling uitvoeren" Wanneer je een dringend e-mailverzoek van je directeur of CFO ontvangt voor een spoedbetaling, zou jij dan twijfelen aan de authenticiteit? Dit is precies het scenario van CEO-fraude, een geavanceerde vorm van spear phishing die steeds vaker voorkomt in de zakelijke wereld. 

Lees meer

Beveiligingsprobleem creatief opgelost

16-11-2023

Een fabrikant van kunststof maatwerk producten welke over de hele wereld verkocht worden maakt gebruik van een specifieke freesmachine. De aansturing gebeurt met een computersysteem waarvan het OS niet meer geupdate kan worden. Simpelweg omdat Microsoft geen updates meer uitbrengt.

Lees meer

Bescherm jezelf tegen Malvertising: Tips voor veilige software downloads

26-10-2023

In de digitale wereld is malvertising een groeiende dreiging geworden, met hackers die het Google Ads-platform misbruiken om schadelijke malware te verspreiden. Als je op zoek bent naar software en gebruikmaakt van Google, loop je mogelijk het risico om op misleidende advertenties te klikken. Ontdek hier hoe je jezelf kunt beschermen en veilig software kunt downloaden.

Lees meer

ChatGPT een uitstekende ‘phishing’ hengel voor cybercriminelen

25-08-2023

Je herkent ze vast wel toch? Die e-mails met verdachte links, slechte grammatica, vreemde aanhef, afwijkende huisstijlen en opmerkelijke verzoeken. Natuurlijk gooi jij dit soort berichten meteen weg. Met de komst van AI chatbots, zoals ChatGPT en andere AI-tools hebben cybercriminelen een geavanceerdere ‘phishing’ hengel in handen gekregen, waardoor Phishing berichten nauwelijks meer van echt zijn te onderscheiden en op veel grotere schaal kunnen worden ingezet.

Lees meer

MFA Hack: Denk jij veilig in te loggen?

16-02-2023

Om het inloggen op diensten en accounts nog een stap veiliger te maken is de afgelopen jaren MFA, Multifactorauthenticatie steeds meer de standaard aan het worden. Het is een extra beveiligingslaag boven op je normale inlog. Je verifieert je identiteit extra door bijvoorbeeld een code in te voeren die je ontvangt op je smartphone of door een scan van je vingerafdruk of gezicht. Veilig toch?

Lees meer

Na corona uitbraak vaker online misdrijven

20-01-2023

Politie Nederland heeft haar misdaadcijfers van afgelopen jaar bekend gemaakt. We zien nu duidelijk dat de stijgende trend van online misdrijven na de corona-uitbraak niet afneemt. Online misdrijven of cybercrime zijn alle delicten die gepleegd worden met behulp van ICT en kan zich richten tegen personen, eigendommen, organisaties, elektronische communicatienetwerken of informatiesystemen. Voorbeelden van verschillende soorten cybermisdrijven zijn hacking, phishing, gebruik van ransomware of online afpersing.

Lees meer

Next Generation Firewalls, juist voor nu!

12-01-2023

Fysieke firewalls op locatie bieden niet meer voldoende bescherming tegen de hedendaagse bedreigingen. Jouw gebruikers van nu werken op afstand met verschillende apparaten en applicaties. Dit vraagt om een andere aanpak, zodat je cyberbedreigingen de kop indrukt. 

Lees meer

Back-up of down?

02-11-2022

Bedrijfsinformatie is van enorm belang voor het bestaan en het succes van je onderneming. Dataverlies is funest en dat is tegenwoordig zeker niet ondenkbaar. Cyberaanvallen zijn wereldwijd en in Nederland aan de orde van de dag. Een gedegen back-up en restore oplossing zijn onderdeel van de strategie om je te weren tegen cyberaanvallen, zodat je na een aanval of gijzeling weer snel kunt herstellen en schade kunt beperken...

Lees meer
1-10 van 26