Kennishub

11-20 van 41

AI gebruiken op de werkvloer

25-01-2024

Deel jij vertrouwelijke informatie met ChatGPT of met jouw favoriete AI-tool? AI is al veel langer onder ons dan je wellicht denkt. Terug in 2007 ontwikkelde IBM de supercomputer Watson, die toen al de basis legde voor Artificial Intelligence (AI). In tegenstelling tot toen, slaat moderne AI jouw gegevens op en gebruikt ze om de tool te verbeteren.... 

Lees meer

CEO-fraude en Spear Phishing: Een verborgen gevaar in je Inbox

30-11-2023

"Graag met spoed deze betaling uitvoeren" Wanneer je een dringend e-mailverzoek van je directeur of CFO ontvangt voor een spoedbetaling, zou jij dan twijfelen aan de authenticiteit? Dit is precies het scenario van CEO-fraude, een geavanceerde vorm van spear phishing die steeds vaker voorkomt in de zakelijke wereld. 

Lees meer

Beveiligingsprobleem creatief opgelost

16-11-2023

Een fabrikant van kunststof maatwerk producten welke over de hele wereld verkocht worden maakt gebruik van een specifieke freesmachine. De aansturing gebeurt met een computersysteem waarvan het OS niet meer geupdate kan worden. Simpelweg omdat Microsoft geen updates meer uitbrengt.

Lees meer

Bescherm jezelf tegen Malvertising: Tips voor veilige software downloads

26-10-2023

In de digitale wereld is malvertising een groeiende dreiging geworden, met hackers die het Google Ads-platform misbruiken om schadelijke malware te verspreiden. Als je op zoek bent naar software en gebruikmaakt van Google, loop je mogelijk het risico om op misleidende advertenties te klikken. Ontdek hier hoe je jezelf kunt beschermen en veilig software kunt downloaden.

Lees meer

ChatGPT een uitstekende ‘phishing’ hengel voor cybercriminelen

25-08-2023

Je herkent ze vast wel toch? Die e-mails met verdachte links, slechte grammatica, vreemde aanhef, afwijkende huisstijlen en opmerkelijke verzoeken. Natuurlijk gooi jij dit soort berichten meteen weg. Met de komst van AI chatbots, zoals ChatGPT en andere AI-tools hebben cybercriminelen een geavanceerdere ‘phishing’ hengel in handen gekregen, waardoor Phishing berichten nauwelijks meer van echt zijn te onderscheiden en op veel grotere schaal kunnen worden ingezet.

Lees meer
11-20 van 41